Näin kiinteistöjen esiasennus etenee

Vaikka kaivuutyöt ovat pysähtyneet talven ajaksi, tehdään teletöitä ja talojen esiasennuksia läpi vuoden. Valokuituliittymän käyttöönoton edellytyksenä on, että kaikki talopääasennukset saadaan tehtyä: siksi on tärkeää, että asiakkaat sopivat asentajan kanssa mahdollisimman pikaisesta asennuksesta.

Asiakkaan näkökulmasta esiasennusprosessi etenee seuraavasti:

1. Asiakkaan sähköpostiin ja puhelimeen lähetetään viesti, joka sisältää nettilinkin esiasennuksen ajanvarauskalenteriin. Kalenterista asiakas valitsee itselleen sopivan ajankohdan esiasennusta varten. Vihannissa ja osassa Raahea viestien lähettäjänä on Voimatel Oy, jonka toimesta Nordic Tele Service tekee asennukset.

2. Asentaja tulee sovittuna aikana sijoittamaan päätelaitteen asiakkaan osoittamaan paikkaan. Päätelaitteen sijoituspaikkaa mietittäessä kannattaa huomioida käyttötarpeet, esimerkiksi television sijainti. Katso täältä tarkemmat ohjeet päätelaitteen sijainnin valintaan.

3. Asentaja tekee ulkoseinästä läpiviennin kiinteistön sisälle ja asentaa päätelaitteen joko sisäseinälle päätelaitteen omaan telineeseen tai esimerkiksi kaapin päälle.

Kuvat: valokuidun läpivienti kiinteistön sisälle (vas.) ja päätelaitteen asentaminen seinätelineeseen (oik.).

Kuva: Valokuidun sisäkotelosta menee johto päätelaitteeseen.

4. Talon ulkoseinälle asennetaan erillinen ulkokotelo.

Kuvat: Valokuitu tuodaan kiinteistön sisältä ulkokoteloon ja ulkokotelosta seinän vierustaa pitkin maahan.

5. Maaurakoitsija tuo kuidun kiinteistön seinälle ulkokotelon viereen sitten, kun alueen kaivuu aloitetaan.

6. Lopuksi asentaja käy vielä kytkemässä kiinteistön valokuidun verkkoon. Tämän jälkeen liittymä on käyttöönotettavissa.

    Write a comment