Valokuitu-urakoitsijoiden kilpailutus on käynnissä Raahessa ja Pyhäjoella

Valmistelevat työt valokuituhankkeiden käynnistämiseksi ovat täydessä vauhdissa Raahessa ja Pyhäjoella.

Ennen rakentamisen käynnistymistä alustava verkkosuunnitelma päivitetään vastaamaan liittymäaktiivisuutta: verkkosuunnitelmaan tehdään muutoksia sen osalta, mistä liittymätilauksia on saatu. Alustava suunnittelu on tehty ennen markkinoinnin ja myynnin käynnistymistä ja se on perustunut tilaajaoletuksiin. Tilausaktiivisuus määrittelee, millä alueilla rakentaminen käynnistyy ja milloin.

Jotta tilauksen tehneisiin kiinteistöihin ennätetään tehdä materiaalihankinnat, luvitukset teiden varressa työskentelyyn sekä kiinteistökartoitukset, liittymätilaus olisi hyvä tehdä viimeistään toukokuun aikana. Kiinteistökartoituksissa määritellään kiinteistöön tulevan kuidun reitti.

Urakoitsijoita kilpailutetaan parhaillaan rakentamistöihin. PyhäKuidun ja Raahen Kuidun valokuituhankkeita valmistelee ja koordinoi Netplaza Oy.

– Mitä aiemmin saamme suunnitelmiin ja järjestelmiin kuntalaisten kuitutilaukset, sitä nopeammin pystymme tekemään rakentamisen käynnistämispäätökset ja saamme paremman hyödyn lyhytkestoisesta rakentamiskaudestamme, liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala toteaa.

Sekä Raahessa että Pyhäjoella on käynnissä kiinteistökohtaiset soitot, joissa kerrotaan valokuituhankkeesta ja valokuidun hyödyistä. Asiantuntijaa on mahdollista pyytää myös maksuttomalle kiinteistökäynnille. Vedetään kuitua -markkinointihanke on aikanaan kerännyt alueella kiinnostuksen ilmauksia: varsinainen tilaussopimus valokuituliittymän hankinnasta on tehtävä PyhäKuidun tai Raahen Kuidun kanssa.

Rakentaminen on tarkoitus käynnistää tänä kesänä Raahessa Arkkukarin, Mattilanperän, Saloisten sekä Vihanti-Kopsa väliseltä alueelta. Pyhäjoella puolestaan tämän kesän rakennusalueita ovat keskustan pohjoisosa, Pohjankylä, Saari, Parhalahti sekä Vihannintien varsi.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Liiketoiminnan kehitysjohtaja Hanne Nivala, Netplaza Oy, 044 4457 610
Toimitusjohtaja Sauli Mankinen, PyhäKuitu, 040 359 6095
Toimitusjohtaja Lasse Lahti, Raahen Kuitu, 044 439 3900

    Write a comment