Valokuiturakentaminen käynnistyy Raahessa Vihannin ja Kopsan väliltä

Raahen Kuitu käynnistää valokuiturakentamisen tällä viikolla Vihanti – Kopsa väliseltä osuudelta. Rakentamisalue on Kopsa-Vihanti -rata käsittäen myös Raahentien sivutiet. Kopsa-Vihanti -alueelta on tavoitteena saada asiakkaat kytkettyä verkkoon loppuvuoden aikana.

Vihannin alueen rakentaminen alkaa Kopsan suunnasta: kaapelin vetäminen käynnistyy elokuun alussa. Parhaillaan tiealueille merkitään muun muassa teiden alituksia. Myös rakentamismateriaaleja, kuten kaapelikeloja tuodaan jo rakennettaville alueille. Alueella on käynnissä kiinteistökartoitukset, joissa määritellään kiinteistöön tulevan kuidun reitti.

Raaheen on tehty lähes 1300 liittymätilausta: tämän kesän rakentamisalueille voi tehdä tilauksia siihen saakka, kun rakentamistyö käynnistyy. Hankkeen muut tämän kesäiset toteuttamisalueet ovat Arkkukari, Piehinki, Mattilanperä sekä Saloinen.

Raahen valokuituhanke on jaettu kahteen osioon: Raahen toteuttamisesta vastaa Relacom ja Vihannin osuudesta Voimatel. Raahen valokuituhankkeen projektipäällikkönä on aloittanut Ari Kolehmainen, joka vastaa kentällä rakentamisen sujumisesta ja valvonnasta.

  • Tällä viikolla tarkastelemme muun muassa Raahen kaupungin kiinteistöjen liittämistä verkkoon. Kyseessä ei ole siis ainoastaan yksityistalouksia koskeva hanke, vaan valokuiturakentaminen kehittää koko kaupungin toimintaedellytyksiä, Kolehmainen kertoo.

Raahen Täyskuitu-myyjiä on mahdollista pyytää maksuttomalle kiinteistökäynnille keskustelemaan valokuidun hankkimisesta ja sen tuomista hyödyistä. Raahen tilauskanta on nähtävissä osoitteessa https://portaali.netplaza.fi/raahe-tilaukset.php

Raahen Kuidulle on myönnetty 2 miljoonaa euroa valtiontukea valokuiturakentamiseen. Lisäksi Raahen kaupunki on sitoutunut samansuuruisen kuntaosuuden maksamiseen. Valokuituhankkeen luomalla tietoliikenneinfralla nähdään suuri merkitys alueen kehityskykyyn ja vetovoimaan.

 

Lisätietoja hankkeesta antavat:
Projektipäällikkö Ari Kolehmainen, Netplaza Oy, 050 5955 705
Toimitusjohtaja Lasse Lahti, Raahen Kuitu, 044 439 3900

Urakoitsijat:
Vihanti: Voimatel Oy, Kehityspäällikkö Tero Mäki, 044 793 8838
Raahe: Relacom Oy, Yksikön päällikkö, Petteri Heusala 040 709 0816

Täyskuitu-myynti ja maksuttomat kiinteistökäynnit:
Juha Kärsämä, 050 4770 260, juha.karsama@netplaza.fi
Pirjo Isorinne, 050 436 9490, pirjo.isorinne@netplaza.fi

    Write a comment