Heikosti toimiva netti vaikuttaa Särkän Perennataimiston arkeen ja asiakkaiden ostokokemukseen

Heikosti toimiva netti vaikuttaa Särkän Perennataimiston arkeen ja asiakkaiden ostokokemukseen

Särkän Perennataimistolla on käynnissä sesongin kiireisin aika.

-Kevätlauantaisin on usein vilkasta ja sen huomaa myös langattomassa yhteydessä: pankkikorttipääte ei aina toimi netin kautta. Viive vaikuttaa asiakastyöhön, puhumattakaan siitä, että korttipääte lakkaisi kokonaan toimimasta. Eihän nykyihmisillä ole enää käteistä mukana juuri lainkaan!

Näin toteaa raahelaisen Särkän Perennataimiston yrittäjä Jari Särkkä. Raahen Kuidun valokuitua odotetaan yrityksen tarpeisiin kovasti.

-Meillä on vähittäismyyntiä 60% ja tukkumyyntiä loput. Sähköpostia ja pankkikorttipäätettä tarvitaan asiakastyössä kaikkein eniten. Asiakkaita meillä käy Virolahdelta Ivaloon, harrastuneimmat bussilasteittain.

Netin toimivuus onkin siis Särkän Perennataimistolle sekä asiakaskokemukseen vaikuttava että ehkä imagotekijäkin.

-Meillä on Suomin laajin, omaa tuotantoa oleva perennavalikoima. Enimmillään yritys työllistää vuoden aikana yhdeksän henkilöä, sydäntalvella töissä olen vain minä.

Ennen Raahen valokuituhankkeen käynnistymistä Särkkä kyseli kiinteää yhteyttä myös muilta operaattoreilta.

-Noin 2500 eurolla minulle sitä tarjottiinkin. Vähän kovalle se hintataso tuntuu. Raahen Kuidun liittymähinta onkin kohtuullisempi enkä jäänyt sitä miettimään, sillä tärkeintä meille on saada liittymä, joka toimii.

Särkkä uskoo, että paikallinen toimija nostaa myös asiakaspalvelun tasoa nykyisestä.

-Sitähän sitä toivoo, että asiakaspalvelu olisi yksinkertaista ja helppoa. Ongelmia tulee aina, mutta silloin pitää saada nopeasti joku kiinni, ilman että jonottaa tuntitolkulla puhelimessa. Paina sitä, tätä ja tuota, niin meitä neuvotaan. Tai täyttämään vikailmoitus netissä. Mitenkä sen täyttää, jos netti ei toimi, Särkkä kuvailee.

  1. toimintavuottaan viettävän taimiston yrittäjä tarvitsee nettiyhteyttä myös vapaa-aikanaan.

– Erityisesti sukututkimusharrastuksessa ja luonnonkasvien kartoituksessa yhteyden huojumisen huomaa selvästi: liian hitaan yhteyden vuoksi karttaohjelma ei toimi lainkaan ja reaaliaikainen, pilvipohjainen sukututkimuksen tietokanta todella hitaasti.

Särkkä uskoo, että kuituliittymä on sijoitus tulevaisuuteen.

-Ehkä kaikki eivät vielä ihan hoksaa, miten paljon paremmin se toimii kuin langaton ja miten paljon siitä on hyötyä. Kyllä kunnon yhteys alkaa olla samanlainen välttämättömyys kuin sähkö- ja vesiliittymä: se tulee vaikuttamaan myös kiinteistön hintaan myyntivaiheessa.

    Write a comment