Valokuitu on edullinen ja tarpeellinen hankkia juuri nyt

Lasikankaalla asuvalle Markku ja Terttu Kotilalle valokuidun tilaaminen kotiin oli itsestäänselvyys. 

”Tilasimme valokuidun yhteyksien vuoksi, sillä koko ajan enemmän ja enemmän pitää hoitaa asioita netin kautta. Hoidamme nytkin asiat netin kautta, mutta meitä epäilyttää, miten kauan yhteydet täällä toimivat kunnolla ilman valokuitua”, Markku Kotila toteaa.  

”Televisiokin pätkii joskus”, jatkaa Terttu Kotila.   

Markkua kannusti mukaan liittyminen nyt myös siksi, että jälkikäteen liittymän tilaaminen käy kalliiksi. 

 ”Vähän sama asia oli silloin, kun sähköt tuli kylille. Osa jätti ottamatta silloin, kun oli yleinen buumi, ja nämä henkilöt joutuivat jälkikäteen maksamaan aivan huomattavia summia. Valokuidun hankintahinta on nyt edullinen, mutta ei kauan.”  

Ja näinhän se on. Valtion tukikauden päätyttyä valokuidun hankkimisen hinta on moninkertainen. Asuinpaikasta riippuen se on Raahen alueella minimissään 2 232 €, mutta voi olla jopa 8 000 €, jos asuinkiinteistöön on pitkä matka runkolinjalta.    

Valokuitu vaikuttaa myös talon myyntiarvoon

”Talo on myös helpompi myydä, kun on toimivat nettiyhteydet”, kertoo Markku. ”Kyllä talo voi jää myymättä, jos viereisessä myynnissä olevassa talossa on toimiva yhteys,” jatkaa Terttu.  

Raahen alueella on paljon häiriöitä niin netin kuin tv:n toimivuudessa nyky-yhteyksillä. Etätöiden ja -opiskeluiden yleistyessä toimintavarmuus on tärkeä asia monelle perheelle.  

”Valokuituyhteydellä tuemme myös perhettä. Vävymme tekee myyntityötä ja hoitaa tabletilla joskus täällä ollessaan asioita. Hyvä mobiiliyhteys ei auta, jos ei ole tietyn yrityksen mobiiliyhteys, ja kun sekään ei toimi häiriöttä täällä Lasikankaalla”, sanoo Markku. 

 

    Write a comment